Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Závěrečný projekt (OSDV_ZPRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSDV_ZPRO - Závěrečný projekt, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vypracování individuálního projektu se zaměřením na určitou oblast i věk žáků pod vedením odborníka z dané oblasti. Půjde např. o využití literárního textu v DV nebo OSV, o divadelní a OSV projekty, o projekty napříč osnovami RVP a ŠVP apod. Student při práci na svém projektu by měl zúročit všechny vědomosti a dovednosti získané v průběhu studia nejen v předmětech DV a OSV, ale měl by čerpat ze svých dosavadních zkušeností z práce se skupinou.Studentům jsou nabídnuta různá témata závěrečných prací a projektů a to podle typu školy a zaměření pedagoga. Práci zpracovává každý sám pod odborným dohledem a supervizí vedoucího práce.

Osnova

Zvolení tématu.Prozkoumávání zvolené oblasti (divadlo, literatura, současné problémy mladých lidí, Sociálně patologické jevy, historie, OSV, klima třídy, skupinová dynamika, sebezkušenostní výcvik, aj.…)Studium a práce s odbornou literaturou.Návrh projektu, konzultace s odborníky.Realizace projektu ve zvoleném zařízení.

Literatura

games in natureKOLAŘÍK, Marek. Interakční psychologický výcvik pro praxi :nové hry pro výcvikové skupiny. Vyd. 1. Praha: Grada, 2013. 124 s. ISBN 9788024744506. infoKOLAŘÍK, Marek. Interakční psychologický výcvik. Vyd. 1. Praha: Grada, 2011. 159 s. ISBN 9788024729411. infoMORGANOVÁ, Norah a Julia SAXTONOVÁ. Vyučování dramatu :hlava plná nápadů. Vyd. 1. Praha: Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2001. 250 s. ISBN 80-901660-2-4. infoVALENTA, Josef. Učit se být : témata a praktické metody pro osobnostní a sociální výchovu na ZŠ a SŠ. Vyd. 1. Praha: Agentura Strom & Aisis, 2000. 95 s. ISBN 80-86106-08-X. infoVYBÍRAL, Michal. Od zkušenosti k poznání, aneb, Projekty, dramatická výchova a konstruktivismus s dětmi ve věku 7-12 let : (praktické ukázky). Plzeň: Pedagogické centrum Plzeň, 1996. 48 s. infoKAŠOVÁ, Jitka. Škola trochu jinak : projektové vyučování v teorii i praxi. Vyd. 1. Kroměříž: IUVENTA, 1995. 81 s. : il. info

Garant

Mgr. Petr Soják, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.Mgr. Veronika NýdrlováPaedDr. Marie Pavlovská, Ph.D.MgA. Lenka Remsová, Ph.D.Mgr. Petr Soják, Ph.D.