Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální výchova v občanské výchově (OV2BP_MV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OV2BP_MV - Mediální výchova v občanské výchově, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Díky absolvování kurzu studenti pochopí význam mediální výchovy pro žáky základních a středních škol. Kurz je orientován na praktické využití teoretických poznatků z oblasti masových médií pro výuku mediální výchovy na ZŠ i SŠ v rámci předmětu občanská výchova, základy společenských věd i jiných předmětů.

Osnova

V rámci předmětu je věnována pozornost tématům vycházejícím z Rámcových vzdělávacích programů pro ZŠ a SŠ- kritickému vnímání mediálních sdělení, interpretaci vztahu médií a reality, stavbě mediálních sdělení, vnímání autora mediálních sdělení, fungování a vlivu médií ve společnosti. Stěžejní součástí předmětu je praktická tvorba mediálních sdělení a vlastních příprav pro výuku MV v rámci běžných předmětů základní školy.

Literatura

Digitální demence. ISBN 9788072948727. infoPOSTMAN, Neil. Ubavit se k smrti :veřejná komunikace ve věku zábavy. Translated by Irena Reifová. 2., opr. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010. 204 s. ISBN 9788020422064. infoMCQUAIL, Denis. Úvod do teorie masové komunikace. Translated by Hana Loupová. Vyd. 4. rozš. a přeprac. Praha: Portál, 2009. 639 s. ISBN 978-80-7367-574-5. info

Garant

Mgr. Iva Schlixbierová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Schlixbierová, Ph.D.