Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní směry ve výchově vzdělávání (PdDR_ASVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PdDR_ASVV - Alternativní směry ve výchově vzdělávání, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby se studenti hlouběji orientovali ve vybraných alternativních výchovných i vzdělávacích směrech, a to v širším kontextu současného rozvoje pedagogických věd.- porozumět základním pojmům studované disciplíny- vysvětlit vztahy a souvislosti mezi sledovanými atributy předmětu- použít informace oboru k rozšíření vlastního náhledu na studovanou problematiku- vytvořit si databázi základních pojmů a jejich vzájemných vazeb- předkládat odůvodněná stanoviska na základě nově získaných poznatků

Osnova

Humanismus, demokracie, pluralismus v pedagogice.Pokusy o klasifikaci alternativních edukačních možností.Historické prameny alternativního myšlení a alternativních pedagogických systémů a reformní pedagogika.Vybrané rysy alternativních výchovných a vzdělávacích postupů.Od alternativních systémů reformní pedagogiky k alternativním školám 60. a 70. let 20. století.Současné možnosti alternativních výchovných a vzdělávacích postupů.

Literatura

Literatura bude poskytnuta na konzultacích.

Garant

doc. PaedDr. Hana Horká, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Hana Horká, CSc.Mgr. Radek Pospíšil