Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 2 (PdDR_CJz2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PdDR_CJz2 - Cizí jazyk 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Četba cizojazyčné odborné literatury z okruhu studovaného vědního oboru ve vymezeném rozsahu – 100 stránek.2. Zvládnutí klíčové odborné terminologie v cizím jazyce.3. Zdokonalení se v základních akademických lingvistických dovednostech, podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky dosažení minimálně úrovně B1 v receptivních dovednostech.4. Písemné vypracování strukturovaného životopisu, anotace přečtené literatury – odborného textu, tezí doktorské práce, souhrnu informací o současném zaměstnání, odbornosti, uchazečově doktorském studiu a jeho zaměření.

Osnova

Písemná část zkoušky:Nejméně týden před konáním ústní části zkoušky student odevzdá mailem garantovi zvoleného cizího jazyka v elektronické písemné podobě následující materiály, vypracované v angličtině:- anotaci přečtené literatury – odborného textu s bibliografickými údaji- informaci o tématu doktorské práce- strukturovaný životopis- slovníček klíčové odborné terminologie, tj. vybrané odborné termíny z oblasti .Rozsah každé dílčí položky je minimálně 1 normovaná strana (tj. 1 800 znaků) v elektronické podobě.Ústní část zkoušky: V rámci ústní zkoušky doktorand prezentuje připravovanou doktorskou práci, je ověřena znalost klíčové odborné terminologie ve zvoleném cizím jazyce.Doktorand prokáže, že je schopen komunikovat a rovněž sledovat s porozuměním odborný psaný projev, dokáže prezentovat strukturu své připravované doktorské práce v cizím jazyce.

Literatura

OXENDEN, Clive, Christina LATHAM-KOENIG a Paul SELIGSON. New English file. 1st pub. Oxford: Oxford University Press, 2005. 159 s. ISBN 0-19-438433-0. infoSOARS, John a Liz SOARS. New Headway English courseintermediate student's workbook CDs. Oxford: Oxford University Press, 2000. 2 CD-ROM. ISBN 0-19-437609-5. infoMURPHY, Raymond. English grammar in use : a self-study reference and practice book for intermediate students. 2nd ed. Cambridge: Cambridge University Press, 1995. x, 350 s. ISBN 0-521-43680-X. info

Garant

prof. PhDr. Vlastimil Švec, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Světlana Hanušová, Ph.D.prof. PhDr. Věra Janíková, Ph.D.doc. PhDr. Jarmila Krystýnková, CSc.Mgr. Marcela Poučová, Ph.D.