Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Primarní pedagogika (PdDR_PRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PdDR_PRP - Primarní pedagogika, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby studenti pochopili teoretickou a praktickou orientaci Primární pedagogiky a prohloubili si poznatky v problematice primárního vzdělávání, vyučování a výchovy dítěte mladšího školního věku, a to v kontextu transformace české školy a cílů výchovy pro 21. století.

Osnova

Primární vzdělávání v historickém vývoji a jeho současná koncepce. Moderní primární škola, její proměny a perspektivy, alternativy v primárním vzdělávání.Cíle primárního vzdělávání.Kurikulum primárního vzdělávání a jeho aktualizace v RVP pro základní vzdělávání. Vzdělávací standardy.Učitelská profese a profesní kompetence učitele primární školy.Rodina a škola ve vzdělávání dětí mladšího školního věku.Žák primární školy, problémy osobnostní a sociální výchovy. Výchova k prosociálnosti, výchova k občanství, demokracii, vlastenectví, evropanství, výchova multikulturní a environmentální.Výukové strategie á konstruktivistické přístupy v primárním vzdělávání.Didaktické principy v primárním vzdělávání.Diferenciace a individualizace v primárním vyučování a vzdělávání. Práce s talentovanými a zaostávajícími žáky.Zjišťování výsledků výuky, školní hodnocení; evaluace práce školy.Management školy a třídy. Organizace a řízení vzdělávacího systému v ČR.

Literatura

Predškolská a elementárna pedagogika. Edited by Zuzana Kolláriková - Branislav Pupala. Vyd. 1. Praha: Portál, 2001. 455 s. ISBN 80-7178-585-7. infoPASCH, Marvin. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině :jak pracovat s kurikulem. Vyd. 1. Praha: Portál, 1998. 416 s. ISBN 80-7178-127-4. info

Garant

doc. PaedDr. Hana Horká, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Hana Horká, CSc.Mgr. Petr Najvar, Ph.D.