Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní management (PdDR_SM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PdDR_SM - Školní management, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je, aby si studenti prohloubili a rozšířili základní znalosti ze školského managementu, osvojené v magisterském studijním programu. Důraz bude položen na pochopení souvislostí mezi osobností manažera školy (ředitele, zástupce ředitele), řízením školy, její kulturou, kvalitou a evaluací.

Osnova

Vzdělávací politika a makrořízení výchovy a vzdělávání.Funkce, etapy a činnosti řízení výchovně vzdělávacích institucí.Osobnost vedoucího pracovníka.Psychologické aspekty řízení školy.Vzdělávací standardy jako nástroj řízení pedagogického procesu.Základní právní normy řízení výchovy a vzdělávání v ČR (zákony, vyhlášky). Marketing a škola.Vnější prostředí školy.Struktura vzdělávací soustavy v ČR.Vnitřní prostředí školy.Klima školy.Kultura školy.Evaluace školy.Školství a školská politika v EU.

Literatura

FRIEDL, Arnošt. Školské zákony :(školský zákon, zákon o pedagogických pracovnících, zákon o výkonu ústavní výchovy a ochranné výchovy) : zapracovány prováděcí předpisy : komentář : seznam platných předpisů MŠMT, souvisejících předpisů ČR. Praha: Eurounion, 2005. 701 s. ISBN 8073170434. infoEGER, Ludvík. Strategie rozvoje školy. 1. vyd. Plzeň: Cechtuma, 2002. 111 s. ISBN 80-903225-6-5. infoEGER, Ludvík. Efektivní školský management. Vyd. 1. Plzeň: Vydavatelství Západočeské univerzity, 1998. 224 s. ISBN 80-7082-430-1. infoSVĚTLÍK, Jaroslav. Marketing školy. 1. vyd. Zlín: EKKA, 1996. 382 s. ISBN 80-902200-8-8. info

Garant

PaedDr. Jan Šťáva, CSc.

Vyučující

PaedDr. Jan Šťáva, CSc.Mgr. Petr Najvar, Ph.D.