Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z lexikologie 1 (R2MK_LES1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R2MK_LES1 - Seminář z lexikologie 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úkolem dané disciplíny je rozšířit na základě praktického materiálu znalost teoretické části předmětu (Lexikologie 1). Cílem je seznámit studenty s praktickými aspekty slova, jeho fungováním v rámci jazykového systému, jeho rolí a základními funkcemi v různých jazykových a stylistických rovinách.

Osnova

V rámci předmětu jsou podrobně analyzována a prakticky aplikována následující témata:1.Aktivní slovní zásoba, praktické použití.2.Funkční styly a frazeologie3.Slova konotovaná a jejich využití ve funkčních stylech.4.Synonyma a funkční styly5.Homonyma a funkční styly6.Antonyma a funkční styly

Literatura

BULDAKOVA, M. N. Sovremennyj russkij jazyk. Leksikologija. První. Iževsk: Izdatelstvo Udmurtskogo universiteta, 1997. 144 s. ISBN 5-7029-0261-0. infoTALICKAJA, Jelizaveta. Ruský jazyk :lexikologie. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1992. 88 s. ISBN 80-210-0430-4. infoGOLUB, I.B. Stilistika russkogo jazyka.Moskva: Ajris press, 2006. 443 s. ISBN 5-8112-1872-9www.moodlinka.ped.muni.cz

Požadavky

Úspěšné zvládnutí ruského jazyka v bakalářském studiu oboru RJ. V předmětu studenti využívají elektronické podpory v ISu.

Garant

PhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.