Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stylistika 2 (R2MP_STP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R2MP_STP2 - Stylistika 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními aspekty slova, jeho fungováním v rámci jazykového systému, jeho rolí a základními funkcemi ve stylistických jazykových rovinách. Součástí přednášky je jak základní teoretická, tak zvláště praktická práce se slovem. Důraz je kladen zvláště na sepětí a vzájemnou souvztažnost plánu lexikálního a stylistického, na slovo a jeho fungování v různých stylistických rovinách.

Osnova

1. Funkční styl publicistický. Specifika v RJ.2. Aktuální změny a posuny stylu.3. Funkční styl hovorový. Každodenní komunikace. Ruské zvláštnosti.4. Obecná ruština.5. Funkční styl umělecký. Specifika a žánry.6. Zvláštnosti použití stylu u vybraných autorů.

Literatura

Sovremennyj russkij jazyk. Edited by Ditmar Eljaševič Rozental' - Irina Borisovna Golub - Margarita Aleks. 8-e izd. Moskva: Ajris-press, 2006. 443 s. ISBN 5-8112. infoJak psát a přednášet o vědě. Edited by Zdeněk Šesták. 1. vyd. Praha: Academia, 2000. 204 s. ISBN 80-200-0755-5. infoGOLUB, I.B. Stilistika russkogo jazyka.Moskva: Ajris press, 2006. 443 s. ISBN 5-8112-1872-9.

Požadavky

Předmět je realizován na základě elektronické podpory.

Garant

PhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Simona Koryčánková, Ph.D.