Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzský jazyk pro doktorské studium – úroveň C1 (RCSZ_FJC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RCSZ_FJC1 - Francouzský jazyk pro doktorské studium – úroveň C1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je složení zkoušky z odborné francouzštiny. Předpokladem k jejímu složení je studium francouzské odborné literatury z okruhu studovaného vědního oboru a osvojení dovedností akademického jazyka. Tématika zkoušky souvisí s konkrétní studovanou specializací kandidáta.Kandidát bude schopen analyzovat a interpretovat odborné dokumenty, články a komuniké. Bude schopen samostatného ústního projevu (diskuse a výměna informací).

Osnova

Předmětem studia je odborná specializace studenta se zaměřením na téma jeho dizertační práce, problematiku vědního oboru a vlastního profesionálního uplatnění.1. Četba odborného textu ve francouzském jazyce k tématu dizertační práce, rozsah cca 200 stran2. Prezentace tématu dizertační práce3. Diskuze o průběhu práce, rešerších, výsledcích a o přečtené literatuře.4. Písemné materiály ve francouzském jazyce: resumé přečtené literatury nebo dizertační práce (600-700 slov), klíčová terminologie (60-70 termínů).

Literatura

Chovelon, B.: Le résumé Le compte rendu La synthese. Presses universitaire de Grenoble. 2003Riegel, M. - Pellat, J.-CG. - Rioul, R. Grammaire méthodique du français. Presses Universitaires de France, Paris, 2004. ISBN 2-13-053959-9

Požadavky

Úroveň B2+ - C1 dle SERR

Garant

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.Mgr. Gabriela HublováMgr. Jana Kollárová