Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika aktivního doučování (SC4BK_MAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SC4BK_MAD - Metodika aktivního doučování, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu získá student dovednosti spojené s aktivizací a podporou žáků pocházejících ze sociálně znevýhodněného prostředí. Osvojí si didaktické metody doučování, seznámí se s prostředím žáka, s jeho specifickými potřebami a postupně dokáže vytvořit vhodné výukové návyky u žáka, se kterým bude individuálně pracovat v rámci semestru. Bude vytvořen rámec metodiky aktivního doučování, kterou lze aplikovat do pedagogické praxe. Student bude schopen vytvořit vlastní metodické materiály, které může aplikovat v pedagogické praxi.

Osnova

Specifika individuální práce se žákem.Základy komunikace mezi doučovatelem a žákem.Didaktické metody doučování.Individuální pedagogická praxe v rodinném prostředí žáka v rozsahu 20 hodin.Vedení reflexního deníku.Komunikace s učitelem žáka.Evaluace aktivního doučování.

Literatura

povinná literaturaGULOVÁ, Lenka . Aktivizace sociálně znevýhodněných skupin v pedagogické praxi a výzkumu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012. 225 s. ISBN 978-80-210-6030-2. infodoporučená literaturaGULOVÁ, Lenka . Reflexe k tématu vzdělávání v kontextu romské populace. In Kaleja, M. a kol.. Romové - otázky a odpovědi v českém a slovenském kontextu. 1.vyd. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, Pedagogická fakulta, 2012. s. 138-155, 18 s. ISBN 978-80-7464-175-6. infoGULOVÁ, Lenka , Ema ŠTĚPAŘOVÁ a Zuzana BUCHTOVÁ . Evaluace předmětu Doučování dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. In Gulová a kol. Analýza vzdělávacích potřeb romských žáků. 1. vyd. Brno: Muni PRESS, 2010. s. 56 - 91, 35 s. neuvádím. ISBN 978-80-210-5342-7. info

Garant

Mgr. Lenka Gulová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martina KurowskiMgr. Ema Štěpařová, Ph.D.