Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Downův syndrom (SP_DOWS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP_DOWS - Downův syndrom, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je zaměřen na problematiku Downova syndromu. Náplní je charakteristikapostižení, etiologie, vyšetření, formy, diagnostika, edukace, možnosti podpory v dětství i dospělosti, logopedická péče, neziskový sektor zabývající sejedinci s Downovým syndromem, známé osobnosti s Downovým syndromem, literatura k tématu.Výstupy z učení:Na konci tohoto semináře bude student schopen:vysvětlit Downův syndrom;použít informace o této problematice pro rodiče;vyjmenovat neziskové organizace zabývající se problematikou Downova syndromu;navrhnout způsob vzdělávání;vyjmenovat filmy a publikace s problematikou Downova syndromu

Osnova

Downův syndrom.Charakteristika postižení.Etiologie.Vyšetření.Formy.Diagnostika.Edukace.Možnosti podpory v dětství i dospělosti.Logopedická péče.Neziskový sektor.Známé osobnosti s Downovým syndromem.Literatura k tématu.

Literatura

SELIKOWITZ, M.: Downův syndrom. Praha: Portál, 2005. Z anglického originálu Down Syndrome, vydaného Oxford University Press, New York, 1997, přeložila Dagmar Tomková. ISBN 80-7178-973-9.ZUCKOFF. M. Naia se smí narodit. Praha : Portál, 2004. ISBN 80-7178-827-9.BARTOŇOVÁ, M. BAZALOVÁ, B. PIPEKOVÁ, J. Psychopedie. Texty k distančnímu vzdělávání. Brno : Paido, 2007. 150 s. 1. vydání. ISBN 978-80-7315-144-7.STRUSKOVÁ, O.: Děti z planety D. S. Praha: G plus G, 2000. ISBN 80-86103-31-5.

Požadavky

Zájem o problematiku Downova syndromu, orientace v problematice.

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

PhDr. Mgr. et Mgr. Kateřina Jiskrová, Ph.D.Bc. Dana Peňázová