Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kariérní poradenství (SP_KAPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP_KAPO - Kariérní poradenství, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student si po úspěšném absolvování předmětu osvojí základní informace týkající se problematiky kariérového poradenství jako cíleného zaměření na zvýšení kompetencí žáků a studentů v oblasti profesní problematiky, sebereflexi svých schopností a možností ve vztahu k určitému profesnímu cíli, orientaci na trhu práce, samostatnému rozhodování o profesní a vzdělávací orientaci.

Osnova

Integrovaný poradenský systém v rámci rezortu ministerstva školství , ministerstva práce a sociálních věcí v rámci kariérového poradenství. Kariérové poradenství, evropské trendy, vymezení pojmu. Specifika kariérového poradenství u žáků se zdravotním postižením, činitelé podmiňující volbu povolání u žáků se zdravotním postižením.

Literatura

Kariérové poradenství - přítomnost a budoucnost. Edited by Jana Zapletalová - Hana Vaňková. Vyd. 1. Praha: IPPP, 2006. 276 s. ISBN 80-86856-21-6. infoKREJČÍŘOVÁ, Olga. Problematika zaměstnávání občanů se zdravotním postižením :studijní texty. Vyd. 1. Havlíčkův Brod: Tobiáš, 2005. 87 s. ISBN 80-903598-1-7. info

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Mgr. Jarmila Pipeková, Ph.D.