Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializace: Metodika logopedické intervence u dětí s narušeným vývojem řeči (SP4BP_MLPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP4BP_MLPR - Specializace: Metodika logopedické intervence u dětí s narušeným vývojem řeči, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je:seznámení s různými formami poruch vývoje řeči,narušeného vývoje řeči (vývoj opožděný, omezený); metody a formy logopedické péče u dětí s narušeným vývojem řeči; logopedické vyšetření; postup vyšetření opožděného vývoje řeči, metodika ovlivňování vývoje řeči u dětí předškolního věku; využití pomůcek.

Osnova

Podmínky pro správný rozvoj komunikační schopnosti, řeč, jazyk, mluva, ontogeneze řeči.Jazykové roviny, foneticko fonologická, lexikálně sémantická, morfologicko syntaktická, pragmatická rovina v ontogenezi dětské řeči.Fonetika, poznatky z fonetiky pro logopedy, tvorba českých samohlásek a souhlásek.Speciálně pedagogická diagnostika logopedická, seznámení s postupem logopedického vyšetření a terapie.Práce s počítačovými programy a pomůckami pro rozvoj komunikační schopnosti.

Literatura

BYTEŠNÍKOVÁ, Ilona , Jiřina KLENKOVÁ a Radka HORÁKOVÁ . Logopedie a surdopedie. Texty k distančnímu vzdělávání. Brno: Paido, 2007. ISBN 978-80-7315-136-2. infoLECHTA, Viktor. Diagnostika narušené komunikační schopnosti. Translated by Jana Křížová. Vyd. 1. Praha: Portál, 2003. 359 s. ISBN 80-7178-801-5. infoKLENKOVÁ, Jiřina a Helena KOLBÁBKOVÁ. Diagnostika předškoláka : správný vývoj řeči dítěte. Brno: MC nakladatelství, 2003. 125 s. : i. infoKLENKOVÁ, Jiřina . Kapitoly z logopedie II a III. In Kapitoly z logopedie II a III. Brno: Paido, 1998. 101 s. ISBN 80-85931-62-1. info

Požadavky

SP4BP_SPL2 Specializace: Logopedie 2 absolvování předmětů Specializace logopedie (SP4BP_SPL1 a SP4BP_SPL2)

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

PhDr. Barbora Bočková, Ph.D.