Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializace: Surdopedie 2 (SP4BP_SPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP4BP_SPS2 - Specializace: Surdopedie 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování tohoto předmětu se bude student umět orientovat v dalších oblastech oboru surdopedie a navže s nimi na již zskané znalosti a dovednosti v semináři Specializace Surdopedie 1. Student bude schopen charakterizovat možnosti a průběh včasné intervence u sluchově postižených; bude umět popsat strukturu komplexní péče o sluchově postižené; systém vzdělávání u sluchově postižených; možnosti profesního uplatnění; dále bude seznámen s jednotlivými vizuálněmotorickými komunikačními systémy; bude znát možnosti tlumočení sluchově postiženým a bude umět popsat způsob péče možnosti komunikace u osob s duálním smyslovým postižením.

Osnova

Včasná intervence u sluchově postižených, komplexní péče o sluchově postižené, systém vzdělávání u sluchově postižených,integrace profesní uplatnění, vizuálněmotorické komunikační systémy, tlumočení sluchově postiženým, sluchová vada a přidružené postižení, hluchoslepota.

Literatura

BULOVÁ, Alena . Komunikace sluchově postižených. In Integrativní speciální pedagogika. Brno: Paido, 1998. s. 63-67. ISBN 80-85931-51-6. info

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

PhDr. Pavla Pitnerová, Ph.D.