Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro speciální pedagogy - C (SP4MP_1FB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP4MP_1FB2 - Francouzština pro speciální pedagogy - C, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět připravuje studenty na práci s odbornými texty ke studijním i profesním účelům. Ve výuce se pracuje s texty psanými i mluvenými se zaměřením na specifické jevy odborného jazyka v rovině stylistické, gramatické i lexikální na úrovni B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Jsou procvičovány především následující dovednosti: různé styly čtení a poslechu textu, diskuse k tématu, shrnutí textu, referát a prezentace.Hlavním cílem kurzu je porozumění odbornému jazyku. Po absolvování tohoto kurzu by student měl být schopen aplikovat dané poznatky a dovednosti v praxi.

Osnova

Používá se doporučená učebnice a vybrané odborné texty podle studijního zaměření posluchačů.

Literatura

GIRARDET, J. Le Nouveau sans frontières 4 . Arts - Culture - Littérature. 1. vyd. Paris : CLE International, 1996. 222 s. ISBN 2-19-0333480-2.BARBOT, M.-J. DELF – Nouvelle formule. 1. vyd. Paris : Hachette Livre, 2001. 255 s. ISBN 20-11-55169-2.AKZUZ, A. Exercices d’oral en contexte. 1. vyd. Paris : Hachette Livre, 2002. 128 s. ISBN 2-01-155442-0.

Požadavky

Předpokladem pro vstup do tohoto předmětu jsou zvládnuté základy francouzského jazyka na úrovni B1 podle evaluační tabulky Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (přibližně maturitní úroveň jazykových znalostí).

Garant

PhDr. Hana Kyloušková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Sedláčková, Ph.D.PhDr. Jiří Vacek, CSc.