Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neurologie (SP4RC_NEUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP4RC_NEUR - Neurologie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět neurologie seznámí studenty s těmito základnímy pojmy:Obecná neurologie, anatomie nervového systému, neuron a reflexní činnost, motorický a senzitivní systém a jeho poruchy, periferní nervový a vegetativní autonomní systém, mozkové (hlavové) nervy, retikulární formace mozkového kmene, mozková kůra, funkční asymetrie mozkových hemisfér, symbolická funkce, fatické funkce, vědomí a spánek, speciální neurologie, dětská mozková obrna, lehké mozkové dysfunkce, epileptické syndromy, jiná záchvatová onemocnění, bolesti hlavy, dětské neurózy, úrazy CNS.

Osnova

Obecná neurologie,anatomie nervového systému,neuron a reflexní činnost,motorický a senzitivní systém a jeho poruchy,periferní nervový a vegetativní autonomní systém,mozkové (hlavové) nervy,retikulární formace mozkového kmene, mozková kůra, funkční asymetrie mozkových hemisfér, symbolická funkce, fatické funkce, vědomí a spánek, speciální neurologie, dětská mozková obrna, lehké mozkové dysfunkce, epileptické syndromy, jiná záchvatová onemocnění, bolesti hlavy, dětské neurózy, úrazy CNS.

Literatura

Vývojová neurologie pro speciální pedagogy. Edited by Radomír Šlapal. Brno: Paido, 2007. 53 s. ISBN 978-80-7315-160-7. infoŠLAPAL, Radomír . Komplexní postoj k léčbě epilepsií na prahu 3. tisíciletí - obecné principy. Causa subita, Praha: I.M.P., 2002, roč. 5, č. 5, s. 224 - 226. ISSN 1212-0197. infoŠLAPAL, Radomír. Dětská neurologie pro speciální pedagogy. Brno: Paido, 1996. 42 s. ISBN 80-85931-17-6. info

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Radomír Šlapal, CSc.