Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe souvislá (SP4RC_OPRX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP4RC_OPRX - Odborná praxe souvislá, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Asistentské práce pod supervizí tutora v zařízeních pro dospělé osoby se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním.Asistování ve výuce; logopedická intervence u dětí a žáků s narušenou komunikační schopností; intervence u sluchově postižených.

Osnova

Přímá speciálně pedagogická a poradenská činnost u dospělých osob se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním.Cílené pozorování žáka s narušenou komunikační schopností; strukturované pozorování, záznam;návrhy logopedické intervenace.

Literatura

FILOVÁ, Hana . Fakultní cviční učitelé v reflexi studentů učitelství primární školy. In LUKÁŠOVÁ KANTORKOVÁ, H. (ed.) Příprava učitelů pro primární vzdělávání v ČR a budoucí plánování scénářů v Evropě. Sborník Výzkumného záměru organizace VZO: msm 1745000. Ostrava: PedF OU, 2004. s. 187-198, 10 s. ISBN 80-7042-376-5. infoFILOVÁ, Hana . Intervence cvičných učitelů v procesu vytváření pedagogických dovedností studentů učitelství primární školy. In Spolupráca univerzity a škol (Zborník príspevkov z medzinárodnej konferencie "Cvičný učitel"). Banská Bystrica: Pedagogická fakulty Univerzity Mateja Bela a Vzdelávacia nadácia Jana Husa, 2002. s. 151-160, 10 s. ISBN 80-8055-638-5. infoFILOVÁ, Hana . Inetervence cvičných učitelů v procesu vytváření pedagogických dovedností studentů učitelství primární školy. In Monitorování a rozvoj pedagogických dovedností. 1. vyd. Brno: Paido, 2000. s. 213-219. ISBN 80-85931-87-7. info

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Věra Vojtová, Ph.D.doc. PhDr. Mgr. Jarmila Pipeková, Ph.D.