Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktiky předmětů 1. stupně základní školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 1 (SP7MP_MSP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SP7MP_MSP1 - Didaktiky předmětů 1. stupně základní školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je metodika matematiky. Specifické problémy výuky matematiky na 1. st. ZŠ a speciálních školách.Na konci tohoto kurzu bude student schopen aplikovat získané vědomosti z problematiky metodiky matematiky u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na 1. stupni základních škol.

Osnova

Poruchy vyplývající z obsahu učiva matematiky, z chápání abstraktních matematických pojmů, z metod práce, z nerespektování individuálních zvláštností žáků, projevy dyskalkulie, obsah učiva aritmetiky a geometrie na 1. st. ZŠ a speciálních škol, propedeutika některých témat napomáhajících chápání matematických pojmů (rozvoj funkčního myšlení, kombinačního myšlení, prvky statistiky, využití kalkulátorů).

Literatura

BARTOŇOVÁ, M. Matematika - učebnice pro 1. ročník zvláštní školy. Brno - Compacta. 1998BARTOŇOVÁ, M. Průvodce učebnicí v matematice 1. ročníku zvláštní školy, metodická příručka. Brno: Compacta, 1998BARTOŇOVÁ, M. Pracovní sešity I., II. Brno: Compacta, 1998BLAŽKOVÁ, Růžena . Dyskalkulie a některé další obtíže v matematice. první. Praha: Portál, 2000. s. 27-38. ISBN 80-7178-389-7. info

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

RNDr. Růžena Blažková, CSc.