Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Snoezelen - specifika u dospělých osob s postižením (SPAMP_SNOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPAMP_SNOA - Snoezelen - specifika u dospělých osob s postižením, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit znalosti o možnostech podpory dospělých osob se zdravotním postižením a získat informace o konkrétních přístupech k osobám s vrozeným či získaným zdravotním postižením (např. ve snoezelenu). Na konci tohoto kurzu bude student schopný na základě získaných znalostí volit vhodné strategie v přístupu k dospělým osobám se zdravotním postižením.

Osnova

snoezelenpodpora dospělých osob s mentálním postiženímpodpora dospělých osob s autismempodpora osob s demencímožnosti podpory dospělých osob se získaných postižením, po poškození mozkustrategie pro práci s jedinci se zdravotním postižením

Literatura

doporučená literaturaFILATOVA, R. Snoezelen-MSE. Asociace konceptu Snoezelen v České republice, 2014. ISBN 978-80-905419-3-1.ČADILOVÁ, V., JŮN, H., THOROVÁ, K. a kol. Agrese u lidí s mentální retardací a s autismem. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-319-2.EMERSON, E. Problémové chování u lidí s mentální retardací. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-390-1.SCHMIDBAUER, W. Syndrom pomocníka – Podněty pro duševní hygienu v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-369-X.

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

PhDr. Mgr. Lucie Procházková, Ph.D.