Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializace: Speciálně pedagogická diagnostika surdopedická (SPLBK_SPDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPLBK_SPDS - Specializace: Speciálně pedagogická diagnostika surdopedická, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá základní poznatky o diagnostice sluchových poruch a metodách surdopedické diagnostiky, informace o objektivních a subjektivních zkouškách sluchu, komplexním vyšetření, o možnostech spolupráce speciálního pedagoga s dalšími odborníky - foniatrem, lékařem ORL, psychologem, psychiatrem a neurologem.Požadavky budou upřesněny na začátku semestru.

Osnova

Systém poradenství pro jedince se speciálními vzdělávacími potřebami v ČR a současné legislativní podmínky poskytování poradenských služeb, komplexní diagnostické vyšetření sluchových vad a mezioborové vztahy, korekce sluchových vad a užití sluchové protetiky.

Literatura

HORÁKOVÁ, Radka . Specifika vývoje a včasná pedagogická intervence u dětí se sluchovým postižením. In OPATŘILOVÁ, Dagmar . Pedagogicko psychologické poradenství a intervence v raném a předškolním věku u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Brno: Masarykova univerzita, 2006. s. 243-281. ISBN 80-210-3977-9. info

Požadavky

SPLBK_KSP2 Spec.Komunikace sluch. post. 2 Předmět je vyučován v rámci studijního programu - speciální pedagogika - komunikační techniky.

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

PhDr. Pavla Pitnerová, Ph.D.