Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktiky předmětů 1. stupně základní školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 2 - český jazyk (SPSMP_MSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPSMP_MSP2 - Didaktiky předmětů 1. stupně základní školy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 2 - český jazyk, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Český jazyk a jeho specifika v edukačním procesu, možnosti pohledů na složky předmětu český jazyk. Problematika přístupu k specifickým poruchám učení v mateřském jazyce.

Osnova

Český jazyk.Vzdělávací programy Základní škola, alternativní program Obecná škola, Národní škola, Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání se zaměřením na český jazyk na 1. stupni.Psychologické základy vyučování čtení, psaní, vývoj metod prvopočátečního psaní a čtení.Etapy výuky čtení podle analyticko-syntetické metody, metodický postup při výuce čtení, nedostatky a poruchy ve výuce čtení.Specifické poruchy učení, dyslexie, dysgrafie, dysortografie, význam didaktických her při osvojování si dovednosti čtení.Vyučovací hodina, organizační formy výuky, struktura vyučovací hodiny.

Literatura

BARTOŇOVÁ, Miroslava . Kapitoly ze specifických poruch učení I. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2004. 128 s. ISBN 80-210-3613-3. infoHAVEL, Jiří , Bohumíra FABIÁNKOVÁ a Miroslava NOVOTNÁ . Výuka čtení a psaní na 1. stupni základní školy. In Výuka čtení a psaní na 1. stupni základní školy. Brno: Paido, 1999. 81 s. ISBN 80-85931-64-8. info

Požadavky

Absolvování předmětu Didaktiky předmětů 1.st. ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 1.

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Miroslava Bartoňová, Ph.D.