Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační technologie (SV4BP_DT2E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_DT2E - Informační technologie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu bude student:Znát teoreticky i prakticky základní terminologii, principy, pojmya úkony v oblasti výpočetní techniky, hw, sw, teoretického pojmového aparátu IT, zpracování různých typů dokumentů, souborů a multimedií, internetu a bezpečnosti.Student po úspěšném absolvování předmětu dokáže vytvořit vlastní výukový kurz v systému LMS Moodle;Ovládá zásady tvorby distančních opor;Je schopen vytvořit náplň kurzu podle zásad tvorby distančních opor;Umí prakticky vytvořit výukovou prezentaci;Zná možnosti a nástroje interaktivní tabule a přídavných zařízení (hlasovací zařízení);Dokáže vytvořit výukovou hodinu na interaktivní tabuli s využitím dostupných nástrojů;Při tvorbě výukových materiálů používá vlastní upravené multimediální materiály.

Osnova

Základní terminologie, principy, pojmya úkony v oblasti výpočetní techniky, hw, sw, teoretický pojmový aparát IT, zpracování různých typů dokumentů, souborů a multimedií, internetu a bezpečnost.Zásady tvorby distančních studijních opor.Autorské prostředí LMS Moodle, vytváření testů a ovládání dalších nástrojů Moodlu.Tvorba výukových prezentací dle zásad tvorby distančních studijních opor.Práce s interaktivní tabulí a vytváření výukových hodin pro interaktivní tabule.Využívání elektronických hlasovacích zařízení.

Literatura

Člověk a vzdělání v informační společnosti :[vzdělávání a život v komputerizovaném světě]. Edited by Petr Sak - Jiří Mareš. Vyd. 1. Praha: Portál, 2007. 290 s. ISBN 978-80-7367-230-0. info

Garant

Ing. Martin Dosedla, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Dosedla, Ph.D.Ing. Gabriela Štěpánová