Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz dramatické výchovy (SV4BP_KDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_KDV - Kurz dramatické výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na základě vlastního rozhodnutí si vybrat z nabídky pracovních workshopů ten, který nabízí rozvíjení oblasti, v níž se chce student zdokonalit (hlasová výchova, divadlo, práce s příběhem, práce s poezií, pohyb a DV apod.).Po absolvování předmětu bude student umět:Rozlišovat v nabídce dramatických dílen.Srovnávat jednotlivé přístupy lektorů dramatické výchovy.Reprodukovat znalosti z vybrané dramatické dílny.Demonstrovat ukázky z vybrané dramatické dílny.

Osnova

Rozvoj osobnostní a sociální.Rozvoj etický.Upevnění metod a technik DV.Rozvoj a zdokonalení se v práci s divadelním souborem.Rozvoj komunikace a spolupráce.Rozvoj v pohybové výchově.Rozvoj v hlasové výchově.

Literatura

CÍSAŘ, Jan. Základy dramaturgie. 3. vyd. Praha: Akademie múzických umění, 2003. 139 s. ISBN 80-7331-921-7. infoSLAVÍK, Miroslav. Cesta k divadelnímu tvaru s dětským kolektivem. Vyd. 1. Praha: IPOS - Informační a poradenské středisko pro místní kulturu, 1996. 52 s. ISBN 80-7068-094-6. infoNOVOTNÝ, David Jan. Chcete psát scénář?. 1. vyd. Praha: FAMU, 1995. 94 s. ISBN 80-85883-06-6. infoBERNARD, Jan. Co je divadlo. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1983. infoDětské divadlo : sborník her pro dětské divadelní soubory. Edited by Eva Machková. Praha: Albatros, 1976. 283 s. info

Požadavky

SV4BP_UDV Úvod do specializace DV - Písemný záznam pracovní dílny.- Písemná reflexe na daný seminář.- Úvaha na téma V čem jsem se zdokonalil/a.

Garant

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.

Vyučující

MgA. Lenka Remsová, Ph.D.