Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz dramatické výchovy (festivalový) (SV4BP_KZDV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_KZDV - Kurz dramatické výchovy (festivalový), Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je udělat si představu o úrovni současného amatérského divadla ať už hraného dětmi, dospívajícími či dospělými. Tuto představu studenti získají přímou účastí na divadelních přehlídkách (Dětská scéna, Jiráskův Hronov, Prima sezóna, Wolkrův Prostějov), aktivní účastí na rozborových seminářích, vlastním hodnocením zhlédnutých představení.Po absolvování předmětu bude student schopen odborně popsat úroveň současné amatérské scény, analyzovat recitační či divadelní výstupy, oponovat porotě a zdůvodnit svoje hodnocení, ocenit umělecké výstupy přesnou argumentací.

Osnova

Zhlédnutí divadelních představení.Účast na rozborových seminářích.Vlastní hodnocení zhlédnutých představení a diskuse o nich v seminářích.Účast na pracovních dílnách konaných v rámci přehlídek..Záznam strukturovaného rozhovoru s vedoucím divadelního souboru.

Literatura

Edice Hrajeme pohádky. Dětské divadlo. Ostrava: Dany,. infoCÍSAŘ, Jan. Základy dramaturgie. 1. vyd. Praha: Akademie múzických umění, 2002. 166 s. ISBN 80-7331-903-9. infoPAVLOVSKÁ, Marie a David KROČA . Dramatická výchova a divadlo. 1. vyd. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 1999. 26 s. ISBN 80-7204-110-X. infoBERNARD, Jan. Co je divadlo. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1983. infoDětské divadlo : sborník her pro dětské divadelní soubory. Edited by Eva Machková. Praha: Albatros, 1976. 283 s. info

Požadavky

- Záznam zhlédnutých divadelních představení.- Vlastní hodnocení.- Záznam strukturovaného rozhovoru s vedoucím divadelního souboru.

Garant

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Marie Pavlovská, Ph.D.