Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Funkční vidění (SV4BP_MSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_MSP - Funkční vidění, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je stav, kdy student dokáže zvolit správný přístup k osobě s konkrétním druhem zrakového postižení. Má zvládnuté základní dovednosti, bezpečnostní pravidla, volnočasové aktivity a pravidla základní her vhodných pro osoby se zrakovým postižením.Student se stane vhodným průvodcem osob se zrakovým postižením a dokáže vhodným způsobem plánovat jejich volný čas.

Osnova

Osnova předmětu je rozdělena do čtyř bloků:Nácvik správné prostorové orientace a samostatného pohybu osob se zrakovým postiženímNácvik sebeobsluhy osob s růžným druhem zrakového postiženíNácvik vhodných volnočasových aktivit pro osoby se zrakovým postiženímNácvik sportovních disciplín pro osoby se zrakovým postižením

Literatura

PANČOCHA, Karel, Lucie PROCHÁZKOVÁ a Kateřina SAYOUD SOLÁROVÁ. Edukativní, intervenční a terapeutické přístupy k dospělým osobám a seniorům se zdravotním postižením. 1. vyd. Brno: muni press, 2013. ISBN 978-80-210-6306-8.KVĚTOŇOVÁ-ŠVECOVÁ, Lea a Pavlína ŠUMNÍKOVÁ. Speciálněpedagogická podpora osob se zrakovým postižením se zvláštním zřetelem na rozvoj čichového vnímání. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2010. 133 s. ISBN 9788072904846. infoKVĚTOŇOVÁ, Lea . Učme se dívat na zrakově postižené dítě. Predškolská výchova., 1994, roč. 1993/94, 7/8, s. 10. ISSN 4947-3. info

Požadavky

SV4BP_ZSP6 Zakl. spec. ped. 6 oftalmo Předpokládají se základní znalosti z Oftalmopedie, pravidla pro úpravu veřejného prostoru a základy Prostorové orientace.

Garant

prof. PhDr. Marie Vítková, CSc.

Vyučující

Mgr. Martin Vrubel, Ph.D.