Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální práce (seminář) (SV4BP_SprS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_SprS - Sociální práce (seminář), Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Oblast sociální práce jako významné pomáhající profese; orientace v problematice zprostředkovaná studentskou průběžnou a souvislou praxí z oblasti sociální práce; praktická disciplína a její nově vznikající teoretická základna; aplikace metod sociální práce; souvislost mezi historickým vývojem sociální práce a současnými trendy v této oblasti, velká témata sociální práce ve světě a u nás.

Osnova

V rámci předmětu studenti vystupují ze svými postřehy z povinné sociální praxe, kterou absolvují v průběhu semestru. Jedná se o praxi průběžnou i souvislou. V semináři se zpracovávají zejména vybrané metody sociální práce, různé přístupy a postupy. Dobrovolnická práce, přístupy k práci s menšinami. Vybrané metody sociální práce.

Literatura

BEDNÁŘOVÁ, Zdena a Lubomír PELECH. Slabikář sociální práce na ulici :supervize, streetwork, financování. 1. vyd. Brno: Doplněk, 2003. 99 s. ISBN 80-7239-148-8. infoNAVRÁTIL, Pavel . Teorie a metody sociální práce. 1. vyd. Brno: MZ, 2001. 162 s. ISBN 80-903070-0-0. infoSYNKOVÁ, Jitka. Metody sociální práce brněnských sociálních pracovníků s dětmi postiženými syndromem sexuálně zneužívaného dítěte a jejich rodinami. Brno: [s.n.], 1999. 67 s. infoKOPŘIVA, Karel. Lidský vztah jako součást profese :psychoterapeutické kapitoly pro sociální, pedagogické a zdravotnické profese. 2., rozš. a přeprac. vyd. Praha: Portál, 1997. 147 s. ISBN 80-7178-150-9. infoŘEZNÍČEK, Ivo. Metody sociální práce :podklady ke stážím studentů a ke kazuistickým seminářům. Vyd. 1. Praha: Sociologické nakladatelství, 1994. 75 s. ISBN 80-85850-00-1. info

Garant

Mgr. Lenka Gulová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Stanoev, Ph.D.