Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z vývojové psychologie (SV4BP_VPPr)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4BP_VPPr - Praktikum z vývojové psychologie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je doplnit teoretické poznatky z předmětu Vývojová psychologie vlastními úvahami a praktickými cvičeními. Zatímco v předmětu Vývojová psychologie byla věnována pozornost periodizaci lidského vývoje, zde se budeme převážně věnovat jednotlivým funkcím lidské psychiky a všímat si jich v kontextu vývoje.Důležitou součástí kurzu bude samostatná práce studentů, kterou budou plnit průběžně a nosit na hodiny, kde je budou prezentovat kolegům a bude probíhat diskuse.Student bude schopen rozumět zvlášnostem mezi věkovými kategoriemi.Bude schopen interpretovat chování dětí, dospívajících, dospělých i seniorů.Bude schopen uvažovat o mezigeneračních vztazích, střetech i shodách.

Osnova

Vývoj dětské hry.Vývoj dětské kresby.Emoční vývoj.Kognitivní vývoj.Vývoj sebepojetí.Vývoj genderové identity.Vývojové změny ve stáří.Mezigenerační vztahy, agismus.

Literatura

Vývojová psychologie. Edited by Marie Vágnerová. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2007. 461 s. ISBN 978-80-246-1318-5. infoVývojová psychologie. Edited by Josef Langmeier - Dana Krejčířová. 3. přeprac. a dopl. vyd. Praha: Grada, 1998. 343 s., ob. ISBN 80-7169-195-X. info

Garant

PhDr. Denisa Denglerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Barbara StrobachováBc. Dana PeňázováBc. Daniela Tesaříková