Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování a výzkum ve volném čase (SV4MP_PRVC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4MP_PRVC - Projektování a výzkum ve volném čase, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získat teoretické znalosti a praktické zkušenosti s přípravou výzkumných, ale též pedagogických projektů, jejichž cílem je intervence do pedagogické praxe, prostřednictvím uplatnění nových metod práce a zajištění patřičných finančních prostředků. Studenti dle zadání zpracují výzkumný nebo pedagogický projekt, jenž má charakter reálného projektu. Před seminární skupinou projekt obhajují, kolegové hodnotí ideový záměr, adekvátnost zvolených metod a obhajobu rozpočtu apod.

Osnova

Vypracování výzkumného projektu ve sféře volného času ve standardním rozsahu a úpravě vědeckého textu (rozsah textu mezi 10 000 až 12 000 znaků, v textu uvádět odkazy na použitou literaturu, za textem její seznam).Základní poznatky o tvorbě a realizaci projektů, vypracování vlastního (výzkumného) projektu od výběru tématu, formulace problému, volby nástrojů k jeho zpracování do závěrečné písemné podoby.1. Strategické plánování.2. Zdroje financování (granty, sponzoři-jejich výběr, odůvodnění projektů).3. Projektování, pojem projekt, tvorba projektu (stanovení cílů, dílčí kroky ekonomické, technické, personální zajištění, propagace, jednotlivé etapy realizace).4. Žádosti o přidělení grantů, mechanismus vyhlašování grantů, podmínky pro přidělení grantů.5. Prezentace instituce či sdružení v projektu, v osobním kontaktu. Postup při tvorbě žádostí o sponzorské dary.6. Závěrečné zprávy a vyhodnocení projektů.7. Vypracování vlastního projektu.

Literatura

POLAČKOVÁ, Zuzana. Fundraisingové aktivity :jak získat finanční prostředky od místní komunity. Vyd. 1. Praha: Portál, 2005. 119 s. ISBN 80-7178-694-2. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.