Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická a badatelská praxe (SV4MP_PX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SV4MP_PX - Souvislá pedagogická a badatelská praxe, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Pedagogická praxe má za úkol představit studentům, budoucím potenciálním sociálním pedagogům okruh možných pracovních příležitostí, rozšířit dovednosti pedagoga v oblasti volného času a sociální práce. Součástí praxe je také představit v různých organizacích, zařízeních a institucích obor sociální pedagogika a nabídnout prostřednictvím aktivní činností studentů budoucí odborníky pro oblast mimoškolní výchovy, volný čas, sociální práci, atd.

Osnova

Sociální pedagogika v kontextu teorie a praxe.Nabídka nejrůznějších institucí a zařízení, státních i neziskových, kde se mohou studenti v rámci praxe angažovat.Centra volného času, speciální centra volného času (DROM, Salesiánské centrum pro děti a mládež, Dětský domov v Zá-br-do-vicích, Sdružení pěstounských rodin, atd.), nízkoprahová zařízení určená dětem, mládeži a dospělým, protidrogová centra, o-blast sociální práce, oblast speciální pedagogiky, věznice, poradny pro ženy a dívky v tísni, mateřská centra, azylová za-ří-ze-ní, uprchlické tábory (Zastávka u Brna, Zbýšov), ústavy sociální péče, úřady sociální péče, diagnostické ústavy, mediační a pro-bační služba, oblast prevence, školní a mimoškolní zařízení, která navštěvují děti se sociálně znevýhodněného prostředí, d-ěti migrantů a školy s vysokým procentem romských žáků, nemocniční zařízení, domy pro seniory, oblast andragogiky a ge-ron-topedagogiky, krizová centra, linky důvěry, oblast vězeňství a policie, aj.Výzkumná šetření v rámci praxe a jejich zpracování v přehledné studie.Badatelská činnost v oblasti sociální pedagogiky a její přínos pro vědu a praxi.

Literatura

Úvod do pedagogického výskumu (Orig.) : Úvod do pedagogického výzkumu [Gavora, 2000]. infoMAŇÁK, Josef . Jiří Pelikán: Základy empirického výzkumu pedagogických jevů (recenze). Komenský : časopis pro učitele základní školy, Brno: Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, 1999, roč. 123, 5/6, s. 129. ISSN 0323-0449. infoZáklady kvalitativního výzkumu :postupy a techniky metody zakotvené teorie. Edited by Anselm Strauss - Juliet Corbinová - Stanislav Ježek. 1. vyd. Boskovice: ALBERT, 1999. 196 s. ISBN 80-85834-60-X. infoPELIKÁN, Jiří. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 1998. 270 s. ISBN 80-7184-569-8. infoKERLINGER, Fred N. Základy výzkumu chování : pedagogický a psychologický výzkum. Vyd. 1. Praha: Academia, 1972. 705 s. infoKERLINGER, Fred N. Základy výzkumu chování : pedagogický a psychologický výzkum. Vyd. 1. Praha: Academia, 1972. 705 s. infoTRAVERS, Robert M. W. Úvod do pedagogického výzkumu. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1969. info

Požadavky

DPd_SO Diplomová práce - Dokončení || NOW ( DPd_SO Diplomová práce - Dokončení )

Garant

doc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Denisa Denglerová, Ph.D.Mgr. Lenka Gulová, Ph.D.Mgr. Dušan Klapko, Ph.D.Mgr. Martina Kurowskidoc. PhDr. Jiří Němec, Ph.D.MgA. Lenka Remsová, Ph.D.Mgr. Petr Soják, Ph.D.doc. Mgr. Radim Šíp, Ph.D.Mgr. Ema Štěpařová, Ph.D.