Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština pro učitelství praktického vyučování (SZ3BK_CJRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SZ3BK_CJRJ - Ruština pro učitelství praktického vyučování, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jazykový kurz na úrovni B 1. Cílem výuky je prohloubit a upevnit základní dovednosti nezbytné ke studiu odborné literatury potřebné k vypracování bakalářské práce;rozvinout poslechové a komunikační dovednosti.

Osnova

Obecné cíle:1)rozvinout dovednost mluvení(se zřetelem na správnou výslovnost) tak, aby studenti byli schopni komunikovat o běžných tématech(seznámení se, bydlení,cestování, ubytování, volný čas) a tématech týkajících se studia (studovaný obor, zkoušky)2) rozvinout dovednost čtení tak, aby studenti uměli číst obecné a jednodušší odborné texty tištěné i psané rukou3)rozvinout poslechové dovednosti tak, aby studenti rozuměli slyšenému z oblasti každodenního života4) rozvinout dovednost psaní, aby studenti bez problému zvládli psanou azbuku, aby dokázali sestavit žádost, dopis, blahopřání5) rozvinout a upevnit znalost obecné gramatiky a základních jevů odborného stylu

Literatura

Ruština nejen pro samouky. Edited by Věra Nekolová - Irena Camutaliová - Alena Vasiljeva-Lešková. Vyd. 2. Voznice: LEDA, 2007. 535 s. ISBN 978-80-7335-112-0. infoBALCAR, Milan. Ruská gramatika v kostce. Vyd. 1. Praha: Leda, 1999. 125 s. ISBN 80-85927-56-X. info

Požadavky

CJV_RJA2 Vstupní test A2 - RJ || CJV_RJA2k Vstupní test A2 - RJk Úspěšně absolvovaný předmět CJV_RJA2k – Vstupní test A2 - RJk.Znalost ruského jazyka na mírně pokročilé úrovni (10 lekcí z učebnice Ruština nejen pro samouky, Nekolová a kol., LEDA 2002)

Garant

Mgr. Kateryna Hertlová

Vyučující

Mgr. Kateryna HertlováMgr. Gabriela HublováMgr. Jana Kollárová