Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k úvodu do psychologie (SZ7BP_SUvP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SZ7BP_SUvP - Seminář k úvodu do psychologie, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář navazuje a rozšiřuje předmět Úvod do psychologie a řeší problematiku v něm přednášenou. Na konci tohoto semináře bude student schopen se orientovat v psychologických disciplínách a základní psychologické terminologii. Bude schopen popsat a rozlišit psychologii jako akademickou i praktickou vědní disciplínu. Také bude schopen porozumět otázkám a praxi sebereflexe v práci učitele.

Osnova

Uvedení do studia psychologie (mýty a realita). Základy psychologického výzkumu. Kognitivní procesy. Paměť a učení. Vnímání. Představivost, pozornost a myšlení. Emoce a city. Teorie motivace, motivace chování, potřeby. Psychologie osobnosti – struktura osobnosti, fyzické vlastnosti, temperament, dovednosti, dynamika osobnosti.

Literatura

povinná literaturaZáklady psychologie. Edited by Marie Vágnerová. 1. vyd. Praha: Karolinum, 2004. 356 s. ISBN 80-246-0841-3. infodoporučená literaturaZIMBARDO, Philip G. Moc a zlo :sociálně psychologický pohled na svět. Edited by Jiří Fiala - Martina Klicperová-Baker. Praha: Moraviapress, 2005. 199 s. ISBN 80-86181-80-4. infoŠVANCARA, Josef, Lubomír VAŠINA a Lubomír KOSTROŇ. Kapitoly z kognitivní psychologie. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1991. 188 s. ISBN 80-210-0327-8. info

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eliška HorskáMgr. Kristína KickováMgr. Tomáš Kohoutek, Ph.D.Mgr. Jan Krása, Ph.D.Mgr. Zuzana KročákováPhDr. Josef Lukas, Ph.D.Mgr. Tereza ŠkubalováMgr. Ivana Kupčíková, DiS.Mgr. Petra Daňsová