Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Playback divadlo (SZ9BP_PLAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SZ9BP_PLAD - Playback divadlo, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět studenty seznamuje s metodou playback divadla, které je jedním z aplikovaných divadel používaných mimo jiné i v pedagogických a pomáhajících profesích. Jeho cílem je otevírat individuální příběhy diváků a převádět je skrz improvizaci herců do sociální roviny, interaktivně tak sdílet individuální i společenskou zkušenost. Předmět zahrnuje improvizační techniky, práci s příběhy a facilitace herců a diváků. Playback divadlo je zároveň přiblíženo teoretickým a historickým zázemím.Po absolvování předmětu bude student umět: Definovat základní pojmy playback divadla, popsat cíle playback divadla, shrnout zahraniční přístupy a dění kolem playback divadla, plánovat možnosti využití playback divadla s různými cílovými skupinami, fungovat v týmu playback divadla a znát zákonitosti jednotlivých forem, aplikovat jednotlivé formy playback divadla v praxi.

Osnova

Vznik a historie playback divadla (PT), definování PT ve vztahu k dalším směrům aplikovaných divadel, zahraniční školy PT a další inspirace, možnosti využití PT, český kontext playback divadla, smysl rituálu v PT, průvodce v PT, červená nit příběhů, herci v PT, hudebník v PT, krátké formy PT, dlouhé formy PT, stavba PT herecké skupiny a představení PT, představení a zpětná vazba.

Literatura

doporučená literaturaSALAS, Jo. Improvising Real Life. NY: Tusitala Publishing, 1993. ISBN 978-0-9642350-9-0

Garant

MgA. Lenka Remsová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Veronika NýdrlováMgA. Lenka Remsová, Ph.D.