Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z technické grafiky a konstrukce 1 (TE2BP_CTG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TE2BP_CTG1 - Cvičení z technické grafiky a konstrukce 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po ukončení předmětu by student měl být schopen číst a kreslit technické výkresy v pravoúhlém promítání. Student se prakticky seznámí s problematikou tvorby výkresové dokumentace a získá základní poznatky z oblasti tolerování a dílenského měření. Student bude schopen vytvářet jednoduchou konstrukční dokumentaci a bude chápat podstatu tvorby výkresů v 3D CAD.

Osnova

1.Technická normalizace2.Technické zobrazování – modely hranolů a pravoúhlé zobrazování3.Pravidla pro zobrazování na výkresech4.Základní pojmy a pravidla kótování5.Pravidla kótování geometrických a konstrukčních prvků součástí6.Tolerování rozměrů7.Struktura povrchu8.Strojní součásti9.Základy dílenského měření10. Vytváření konstrukční dokumentace v CAD11.Základy práce s parametrickými konstrukčními programy.

Literatura

povinná literaturaKLETEČKA, J., FOŘT, P. Technické kreslení. Brno: Computer Press, 2007, 252 s.doporučená literaturaSVOBODA, P. a kol. Základy konstruování. Brno: Cerm, 2008, 234 s.DRASTÍK, F. Technické kreslení I. pravidla tvorby výkresů ve strojírenství. Ostrava: Montanex 2005, 260 s.neurčenoFOŘT, P, KLETEČKA, J. Autodesk Inventor - Tvorba digitálních prototypů, 3. aktualizované vydání, ISBN 9788025137284.GAHAN A. 3ds Max Výukový průvodce tvorbou postav, vozidel, budov a prostředí, ISBN 9788025124918.

Garant

Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.