Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronika (TE2BP_ELN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TE2BP_ELN - Elektronika, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:vysvětlit a realizovat základní obvody z oblasti elektroniky, především elektronických obvodů.Předmět popisuje vlastnosti elektronických součástek, jak pasivních tak i aktivních.

Osnova

1.Elektronický obvod, obvodové veličiny a součástky. Jednobrany a vícebrany. Zdroje a spotřebiče.Odporové a reaktanční součástky.Součástky lineární, nelineární, pasivní a aktivní.2.Pracovní bod, statický pracovní bod součástky, diferenciální parametry. Vlastnosti obecných jedobranů a dvojbranů.3.Lineární součástky elektronických obvodů.4.Nelineární součástky elektronických obvodů.5.Polovodičové diody a jejich všeobecné vlastnosti.6.Bipolární tranzistory, vlastnosti, užití.7.Tranzistory řízené elektrickým polem.8.Polovodičové vícevrstvové spínací součástky.9.Součástky řízené neelektrickými veličinami.10.Součástky řízené světelným zářením.11.Zesilovače, základní pojmy, elektrický signál, budicí zdroj a vnější zátěž.12Základy mikroelektroniky, fyzikální podstata mikroelektronických obvodů.

Literatura

TKOTZ, Klaus. Příručka pro elektrotechnika. Translated by Jiří Handlíř. Vyd. 1. Praha: Europa-Sobotáles, 2002. 560 s. ISBN 80-86706-00-1. info

Požadavky

TE2BP_ET2 Elektrotechnika 2 || TE2BP_ELE2 Elektrotechnika 2 Úspěšné zakončení předmětu ELEKTROTECHNIKA 1

Garant

doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D.