Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická grafika a konstrukce (TE2BP_TGK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TE2BP_TGK - Technická grafika a konstrukce, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po ukončení předmětu by student měl být schopen číst a kreslit technické výkresy v pravoúhlém promítání. Student se seznámí s problematikou tvorby výkresové dokumentace v CAD. Student bude schopen vytvářet jednoduchou konstrukční dokumentaci a bude chápat podstatu tvorby výkresů v 3D CAD (parametrické modelování a konstruování).

Osnova

1.Technická normalizace2.Technické zobrazování – modely hranolů a pravoúhlé zobrazování3.Pravidla pro zobrazování na výkresech4.Základní pojmy a pravidla kótování5.Pravidla kótování geometrických a konstrukčních prvků součástí6.Tolerování rozměru7.Struktura povrchu8.Strojní součásti a základy měření9.Konstrukční prvky10.Spoje11. Konstrukční dokumentace a schémata (stavebnictví, elektrotechnika)12. Vytváření konstrukční dokumentace v CAD13. 3D modelování v CAD14.Parametrické konstrukční programy (Autodesk Inventor, 3ds MAX apod.)15.Základy práce s parametrickými konstrukčními programy.

Literatura

povinná literaturaKLETEČKA, J., FOŘT, P. Technické kreslení. Brno: Computer Press, 2007, 252 s.doporučená literaturaSVOBODA, P. a kol. Základy konstruování. Brno: Cerm, 2008, 234 s.DRASTÍK, F. Technické kreslení I. pravidla tvorby výkresů ve strojírenství. Ostrava: Montanex 2005, 260 s.FOŘT, P, KLETEČKA, J. Autodesk Inventor - Tvorba digitálních prototypů, 3. aktualizované vydání, ISBN 9788025137284.GAHAN A. 3ds Max Výukový průvodce tvorbou postav, vozidel, budov a prostředí, ISBN 9788025124918.

Garant

Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.Bc. Alice Pospíšilová