Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojní obrábění kovů (TE2RC_SOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TE2RC_SOK - Strojní obrábění kovů, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úkolem předmětu je získání znalostí z nauky o materiálu. Dalším úkolem je představit některé důležité technologie, které jsou využívány v nejrůznějších oborech průmyslové výroby.

Osnova

1. Kovy v národním hospodářství.2. Kovy jako stavební prvky výrobních technologií.3. Rudy a jejich těžba,úprava a výroba surového železa.4. Výroba oceli - její vznik a ocelářské provozy.5. Krystalická stavba kovů.6. Diagram soustavy železo - uhlík.7. Tepelné a chemickotepelné zpracování oceli.8. Neželezné kovy - jejich rozdělení a používání v průmyslu.9. Lehké kovy - přehled, hlavní prvky, slitiny a jejich zpracování.10. Barevné kovy - přehled, hlavní prvky a jejich slitiny.11. Prášková metalurgie.12. Neželezné materiály používané v průmyslu a vědě.13. Kompozitní materiály.14. Materiály s orientovanou stavbou.15. Druhy materiálů pro vysoce namáhané strojírenské součásti.16. Korozivzdorné a žárupevné materiály používané v technických oblastech.

Literatura

1. VLACH, B.: Mezní stavy materiálů, zkoušení mechanických charakteristik materiálů. VUT Brno, 2002, 226 s.STIBOR, Karel, Zdeněk DOSEDLA a Jiří DVOŘÁČEK. Praktikum materiálů a technologie kovů. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2003. 101 s. ISBN 80-210-3077-1. infoDOSEDLA, Zdeněk. Materiály a technologie :kovy - cvičení. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1993. 38 s. ISBN 80-210-0698-6. infoVLACH, Bohumil. Středové pohyby se zrychlením nepřímo úměrným čtverci vzdálenosti a princip nejmenší akce. Brno, 1944. 33 s. info

Garant

doc. PhDr. Zdeněk Friedmann, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Vybíral