Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika atletiky (TV1MP_TVDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TV1MP_TVDA - Didaktika atletiky, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na Atletiku 1, 2 a po jeho absolvování je student schopen porozumět a v praxi využít prohloubených atletických vědomostí a dovedností zejména o metodiku nácviku základních atletických disciplín, didaktické postupy při výuce atletiky, problematiku měření, organizaci závodu, atd.

Osnova

1. Zdokonalení techniky a metodiky nácviku běhu, nízkého startu, hodu míčkem z místa i z rozběhu, skoku vysokého.2. Průpravná cvičení pro jednotlivé atletické disciplíny.3. Základní pravidla atletických soutěží, organizace soutěží na základní škole.4. Metodika nácviku atletických dovedností formou vyučovacích pokusů studentů s přihlédnutím k věkovým zvláštnostem a osnovám 1. stupně ZŠ.

Literatura

VILÍMOVÁ, Vlasta . Didaktika atletických disciplín. 1. vyd. Brno: Pedagogická fakulta MU, 1997. 76 s. ISBN 80-210-1700-7. infoFEJTEK, Miroslav. Atletika v 1.-4. ročníku základní školy. V Hradci Králové: Gaudeamus, 1994. 204 s. ISBN 80-7041-996-2. infoVÁLKOVÁ, Hana. Atletika je i hra. 1. vyd. Olomouc: Hanex, 1992. 86 s. ISBN 80-900925-3-5. info

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

Mgr. Marek TrávníčekPhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D.Mgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.