Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika sportovních her 1 (TV1MP_TVH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TV1MP_TVH1 - Didaktika sportovních her 1, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu je student schopen vybrat a využít poznatky z teorie a metodiky nácviku základních herních činností ve vybraných sportovních hrách (košíkové, házené, kopané, odbíjené, florbalu a jiných).

Osnova

1. Pohybové hry, průpravná a herní cvičení pro nácvik základních herních činností v uvedených hrách.2. Uplatnění získaných dovedností v průpravných hrách a ve vlastní hře s obsahem a pravidly přizpůsobenými podmínkám na školách a předpokladům dětí mladšího školního věku.3. Seznámení se základními pravidly, organizace školních turnajů.4. Metodika nácviku základních herních činností formou vyučovacích pokusů studentů s přihlédnutím k věkovým zvláštnostem a osnovám 1. stupně ZŠ.

Literatura

MAZAL, Ferdinand. Pohybové hry a hraní. Vyd. 1. Olomouc: Hanex, 2000. 292 s. ISBN 80-85783-29-0. infoDOBRÝ, Lubomír. Didaktika sportovních her [Dobrý, 1988]. 2., přeprac. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 191 s. info

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Mužík, CSc.

Vyučující

Mgr. Marek TrávníčekPhDr. Mgr. Petr Vlček, Ph.D.Mgr. Jaroslav Vrbas, Ph.D.