Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (UOPK_0002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOPK_0002 - Personální management, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student umět použít informace o moderním personálním managementu.Student bude schopen porozumět a vysvětlit principy motivace, hodnocení a odměňování zaměstnanců, bude schopen řídit kolektiv podle zásad moderního personálního managementu, bude schopen vytvářet efektivní týmy, bude se orientovat v odborné literatuře. Na základě příkladů z praxe - obsahem kurzu jsou příklady předních světových firem, které jsou průkopníky v oblasti řízení lidských zdrojů - bude student schopen aplikovat získané znalosti na konkrétní organizaci.Student bude umět použít základní manažerské dovednosti při jednání a řízení organizace.

Osnova

1. Úvod do personálního managementu.2. Trh práce, nábor a výběr zaměstnanců.3. Organizační kultura a personální management.4. Vytváření efektivních týmů.5. Rozvoj a vzdělávání zaměstnanců.6. Leadership.7. Motivace, hodnocení a odměňování zaměstnanců v organizacích.8. Dovednosti manažera.9. Pravidla asertivity.10. Pravidla úspěšné komunikace.

Literatura

Armstrong Michael. Řízení lidských zdrojů, Praha, GRADA Publishing, 2002 Koubek Josef. Řízení lidských zdrojů – Základy moderní personalistiky, Praha, Management Press, 2001,MAYEROVÁ, Marie a Jiří RŮŽIČKA. Moderní personální management. 1. vyd. Jinočany: H & H, 2000. 173 s. ISBN 80-86022-65-X. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

RNDr. Barbora JavorováMgr. Jaroslav Morbacher