Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvoj sociokulturních a manažerských dovedností (UOPK_6004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOPK_6004 - Rozvoj sociokulturních a manažerských dovedností, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvoj sociokulturních a manažerských dovedností tvoří šest tématických celků. Úvodní část jezaměřena na prohlubování sebepoznávání podmiňující adekvátní autoregulaci a rozvojosobnosti spolu se zvládáním psychické zátěže. Další část je věnována rozvíjení a tréninkukomunikativních dovedností pro podnikatelskou a manažerskou praxi. Třetí část kurzu seorientuje na zvyšování efektivnosti práce manažera a zabývá se nároky kladenými na jehoosobnost. Čtvrtá část předmětu je věnována vedení pracovních týmů s důrazem na rozvojkreativního řešení problémů a dále se zabývá zvyšováním sociální citlivosti pro posuzovánídruhých lidí a pro účinná jednání s nimi. Podrobněji je probíráno téma motivace lidskéhochování, zejména ovlivňování pracovní motivace a výkonnosti pracovníků. Další část předmětuse zabývá současnými problémy na trhu práce, způsoby uplatnění a problémy nedobrovolnéztráty práce. Závěrečná část kurzu vybavuje studenty potenciálnívedoucí pracovníky poznatky o ekologické dimenzi řídící práce.

Osnova

Stručný sylabus:I. Sebepoznávání a poznávání druhých1. Úvodní seminář obsaha význam rozvoje sociokulturních a manažerských dovedností2. Sebereflexí k sebepoznáváníII. Komunikační dovednosti manažera3. Verbální komunikace4. Zásady správné argumentace5. Asertivita jako strategie jednáníIII. Osobnost vedoucího pracovníka6. Image vedoucího pracovníka7. Time management. Stres management.IV. Vedení lidí8. Pracovní motivace9. Pracovní porada jako nástroj přímé komunikace s lidmi10. Týmová práce11. Pravidla úspěšného jednání s lidmi12. Trh práce a nezaměstnanost13. Ekologické aspekty v práci manažera

Literatura

1. Buchtová, B., Šmajs, J., Kulhavý, V.: Rozvoj manažerských dovedností I. a II. část. 1.Studijní opory:2. Šuleř, O.: Manažerské techniky. 1. vydání. Olomouc: Rubico 1995. ISBN 8085839067.

Požadavky

UOPK_3000 Úvod do studia - Obchod a služ || UOPK_5000 Úvod do studia - Zdravotnické

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. PhDr. Ivo Svoboda, Ph.D.Mgr. Jaroslav Morbacher