Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium z matematiky - přednáška (UPV_0007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV_0007 - Repetitorium z matematiky - přednáška, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zopakování vybraného základního učiva matematiky ze střední školy, které bude v dalších semestrech aplikováno během výuky odborných předmětů.

Osnova

1. Úpravy výrazů (lomené výrazy, výrazy s mocninami a odmocninami.2. Rovnice a nerovnice a jejich soustavy (lineární, s neznámou ve jmenovateli, kvadratické, iracionální).3. Exponenciální a logaritmické rovnice.4. Goniometrické rovnice.5. Funkce (základní poznatky o funkcích, lineární funkce, funkce s absolutními hodnotami, kvadratické, mocninné, lineární lomené, exponenciální, logaritmické a goniometrické funkce).6. Posloupnosti a řady (aritmetická a geometrická posloupnost, limita posloupnosti a nekonečná řada a její součet).7. Vektory, sčítání a násobení vektorů, skalární součin vektorů, souřadnice bodu a vektoru v rovině a prostoru.8. Parametrické vyjádření přímky a roviny, obecná rovnice přímky a roviny, vzájemná poloha přímek a rovin.9. Pojem derivace funkce a její aplikace.10. Pojem neurčitý integrál, určitý integrál a jejich aplikace.

Literatura

Delventhal, K., M., Kissner, A., Kulick, M. Kompendium matematiky. Praha: Euromedia Group k. s., 2003.DELVENTHAL, Katka Maria, Alfred KISSNER a Malte KULICK. Kompendium matematiky :vzorce a pravidla : četné příklady včetně řešení : od základních operací po vyšší matematiku. Translated by Jiří Henzler. V Praze: Knižní klub, 2004. 714 s. ISBN 80-242-1227-7. infoPOLÁK, Josef. Přehled středoškolské matematiky. 9. vyd. Praha: Prometheus, 2008. 659 s. ISBN 9788071963561. infoSLÁDEK, Petr a Václav VACEK . Matematika pro fyziky I a II. Elportál, Brno: Masarykova univerzita, 2009. ISSN 1802-128X. URL info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Ivana Medková, Ph.D.Mgr. Renáta Bednárovádoc. RNDr. Petr Sládek, CSc.PhDr. Mgr. Michaela Šutová