Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační a komunikační technologie 4 (UPV_0012)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV_0012 - Informační a komunikační technologie 4, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:Orientovat se v širší skupině druhů informací a jejich zpracování; samostatně využívat software pro zpracování textů, tabulek, grafů, grafiky, databází a prezentací; zvolit vhodný software pro zpracování dat; zpracovat prezentace dle zásad jejich tvorby a počínat si při prezentování dle zásad prezentování; orientovat se v pojmech počítačové grafiky a grafických formátech dat, upravovat grafická data.

Osnova

Předmět je nyní průběžně inovován v období řešení projektu (2011-2013) > CZ.1.07/2.2.00/15.0205 "Inovace akreditovaného bakalářského studijního oboru Učitelství praktického vyučování".Zpracování textů (MS Word, práce s textem a formátování, vkládání objektů do textů, didaktické využití textových dokumentů, další aplikace pro práci s textem, tisk)Prezentování při výuce a typy prezentaci (Druhy prezentací, jak správně prezentovat, rozvržení prezentace, nonverbální komunikace, prezentační technika a její využití v praxi)Zpracování prezentací (Prezentace PowerPoint, časování, efekty, vkládání objektů, příprava a export prezentace, další typy aplikací pro tvorbu prezentací)Zpracování tabulek a grafů (MS Excel a práce s tabulkami, formátování, vzorce a funkce, tvorba grafů, tisk a publikace tabulek)Databáze a databázové systémy (Základní pojmy z databází, relační databázový model, DBS MS Access)Zpracování rastrové grafiky (Rastrová grafika, digitální fotografie a fotoaparát, pojmy z oblasti, aplikace pro zpracování rastrové grafiky, základní úpravy obrázků pro využití při výuce)Zpracování vektorové grafiky (Vektorová grafika – možnosti a výhody, tvorba a úprava obrázků, vytváření diagramů a schémat)

Literatura

Člověk a vzdělání v informační společnosti :[vzdělávání a život v komputerizovaném světě]. Edited by Petr Sak - Jiří Mareš. Vyd. 1. Praha: Portál, 2007. 290 s. ISBN 978-80-7367-230-0. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

PhDr. Jan Válek, Ph.D.Mgr. Renáta Bednárová