Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do oborových didaktik (UPV_0024)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPV_0024 - Úvod do oborových didaktik, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci kurzu bude student schopen:- Stanovit cíle do výuky odborných předmětů.- Stanovit obsah a prostředky vyučování ve výuce odborných předmětů.- Popsat výukové metody, prosředky a formy ve výuce odborných předmětů.- Definovat vyučovací principy ve výuce odborných předmětů.- Naplánovat výuku svého odborného předmětu.

Osnova

1. Úvod do oborových didaktik, edukační vědy, základní pojmy.2. Struktura didaktiky odborných předmětů,vědeckovýzkumné metody v didaktice odborných předmětů.3. Vzdělávání a řízení4. Vzdělávání, výcvik a jeho organizace5. Cíle a jejich taxonomie6. Alternativní možnosti vzdělávání se edukátorů a edukantů7. Transfer výcviku a jeho vliv na rozvoj8. Organizování vzdělávacího programu9. Metody vzdělávání10.Kalkulace vzdělávací (výcvikové) činnosti11.Rozvoj managementu ve vzdělávání12.Prognózy a trendy vývoje celoživotního vzdělávání.

Literatura

BELCOURT, Monica a Phillip C. WRIGHT. Vzdělávání pracovníků a řízení pracovního výkonu. Translated by Petr Trmač. Vyd. 1. Praha: Grada, 1998. 243 s. ISBN 80-7169-459-2. infoOuroda, S. Oborová didaktika. Brno: MZLU. 2000.MELEZINEK, Adolf. Inženýrská pedagogika. Translated by Božena Coufalová - Dana Dobrovská, Illustrated by Jiří [pedagog]. Vyd. 2. přeprac. Praha: Vydavatelství ČVUT, 1994. 179 s. ISBN 80-01-01214-X. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Pecina, Ph.D.