Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzdělávání v informační společnosti (UPVK_0003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPVK_0003 - Vzdělávání v informační společnosti, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět vzdělávání v informativní společnosti má poskytnout základní orientaci ve stále se zvyšujících nárocích moderní společnosti na úroveň připravenosti každého jejího člena pro plnohodnotný život. Je nutno znát charakter změn společnosti, rodiny, školy, vzdělávání a výchovy a osvojit si postoje a předpoklady kompetencí pro úspěšné vedení edukačních procesů. Kromě globálních pohledů je nezbytné uplatnit zřetel k situaci v ČR, tj. seznámit se s východisky a problémy rozvoje naší vzdělávací soustavy i s navrženým řešením v tzv. Bílé knize a v dalších důležitých materiálech.

Osnova

1. Úvod do problematiky, informační společnost.2. Charakteristické rysy informativní společnosti (společnosti poznání, znalostí) s ohledem na vzdělávání.3. Změny v obsahu vzdělání (kurikula) a jejich důsledky.4. Moderní výukové metody, pedagogická komunikace, využití multimédií ve výuce.5. Osobnostní přístup k žákum, důraz na rozvoj dimenzí myšlení, podpora tvořivých potencí člověka, posílení morálních aspektů.

Literatura

PRŮCHA, Jan. Moderní pedagogika. 3., přeprac. a aktualiz. vy. Praha: Portál, 2005. 481 s. ISBN 80-7367-047-X. infoKONUPČÍK, Pavel . Didaktické technologie pro pedagogické pracovníky. Brno: Nakladatelství CERM, Brno, 2002. 101 s. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Pecina, Ph.D.