Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační a komunikační technologie 2 (UPVK_0014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPVK_0014 - Informační a komunikační technologie 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání základních vědomostí o problematice ICT a využití těchto technologií v pedagogické komunikaci.

Osnova

Předmět je nyní průběžně inovován v období řešení projektu (2011-2013) > CZ.1.07/2.2.00/15.0205 "Inovace akreditovaného bakalářského studijního oboru Učitelství praktického vyučování".Média a komunikace ve výuce (Přehled látky předmětu, základní pojmy – média, komunikace, multimédia, zpracování médií na PC a využití ve výuce, formy a způsoby předávání informací pomocí PC)Zpracování videa (Získání videa z kamery a internetu, video-formáty, editace a střih videa, vkládání textů, obrázků, přechodů, zvuků a titulků do výukových video-souborů)Zpracování zvuku (Zvukové soubory, získání zvuku mikrofonem, stažení z Internetu, střih a editace zvuku, efekty)Možnosti www prezentací (Technologie na webu, domény a provoz www stránek, technologie webových prezentací)Návrh a tvorba www prezentací ((X)HTML, CSS a tvorba webu, webdesign a tvorba grafického návrhu webu, kódování a zprovoznění www prezentace)

Literatura

PRŮCHA, Jiří. Moderní vzdělávací technologie. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola J.A. Komenského, 2003. 93 s. ISBN 80-86723-01-1. infoKONUPČÍK, Pavel . Cvičení z didaktických technologií. Brno: Nakladatelství CERM, Brno, 2002. 79 s. infoKONUPČÍK, Pavel . Didaktické technologie pro pedagogické pracovníky. Brno: Nakladatelství CERM, Brno, 2002. 101 s. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

PhDr. Jan Válek, Ph.D.