Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní vzdělávací programy (UPVK_0037)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPVK_0037 - Školní vzdělávací programy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na problematiku tvorby školních vzdělávacích programů na středních odborných školách. Východiskem je rámcový vzdělávací program a jeho rozpracování do školních vzdělávacích programů. Celkové změny v pojetí a stylu práce školy a každého pedagoga.Týmová práce pedagogického sboru, která klade nové nároky na výkon pedagogického povolání a ovlivní práci managementu školy i jednotlivých vyučujících.Cílem předmětu je získání vědomostí a dovedností v oblasti přípravy tvorby školních vzdělávacích programů, v oblasti tvorby školních vzdělávacích programů a v oblasti realizace školních vzdělávacích programů v praxi.

Osnova

1. Struktura a obsah RVP2. Přípravná fáze před tvorbou ŠVP3. Struktura ŠVP a postup tvorby3.1 Úvodní identifikační údaje3.2 Profil absolventa3.3 Učební plán3.4 Učební osnovy3.5 Vzdělávací moduly3.6 Personální a materiální podmínky3.7 Spolupráce se sociálními partnery4.Rozpracování a realizace klíčových kompetencí a průřezových témat3.1 Klíčové kompetence3.2 Průřezová témata3.3 Metodika práce s průřezovými tématyStudijní literatura uvedena v informacích učitele

Literatura

ČADÍLEK, Miroslav a Pavel PECINA . Teorie a praxe tvorby školních vzdělávacích programů. Praha: NÚOV, 2008. 110 s. info

Garant

doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Pecina, Ph.D.