Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Žák v kontextu služeb výchovného poradce (VP_Mod12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VP_Mod12 - Žák v kontextu služeb výchovného poradce, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování modulu je student schopen vysvětlit základní charakteristiky psychosociálního vývoje v jednotlivých etapách života, umí je aplikovat do diagnostické a intervenční činnosti výchovného poradce.

Osnova

Variability psychického vývoje, základní vývojové úkoly. Proces socializace.Problematika školní zralosti. Základní charakteristika mimořádně nadaných žáků.Výukové a výchovné obtíže. Disharmonický vývoj osobnosti. Analýza činitelů vývoje, poznávání jejich specifického působení na osobnost dítěte. Psychické poruchy v dětském věku a adolescenci.

Literatura

VÁGNEROVÁ, Marie. Školní poradenská psychologie pro pedagogy. Vyd. 1. V Praze: Karolinum, 2005. 430 s. ISBN 80-246-1074-4. infoERIKSON, Erik H. Dětství a společnost. Vyd. 1. Praha: Argo, 2002. 387 s. ISBN 80-7203-380-8. infoPomáhat být :otevřené otázky teorie provázející výchovy. Edited by Jiří Pelikán. Vyd. 1. V Praze: Karolinum, 2002. 159 s. ISBN 978-80-246-0345-2. info

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Beran, Ph.D.doc. Mgr. Lenka Lacinová, Ph.D.prof. PhDr. Vladimír Smékal, CSc.