Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní rámec výkonu poradenské činnosti 2 (VP_Mod3b)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VP_Mod3b - Právní rámec výkonu poradenské činnosti 2, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posluchači budou umět vysvětlit zákony a vyhlášky, tvořící právní rámec výkonu poradenské činnosti. Budou umět objasnit jednotlivé specifické případy a interpretovat jejich vztah k právní normě na základě analýzy konkrétního projevu chování žáka. Budou umět kvalifikovaně navrhovat konkrétní opatření a analyzovat jeho dopady.

Osnova

Pracovně právní problematika a zaměstnávání fyzických osob se zdravotním postiženímZákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisůVyhláška MPSV č. 518/2004 Sb., kterou se provádí zákon o zaměstnanosti, ve znění vyhl. č. 507/2005 Sb.Vyhláška MPSV č. 519/2004 Sb., o rekvalifikaci uchazečů o zaměstnání a zájemců o zaměstnání a o rekvalifikaci zaměstnancůZákon č. 262/2006 Sb., zákoník práceZákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službáchZákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů (dávky sociální péče pro osoby se zdravotním postižením)Vyhláška MPSV č. 182/1991 Sb., kterou se provádí zákon o sociálním zabezpečení (podmínky poskytování dávek)

Literatura

Sbírka zákonů ČR http://www.sbcr.cz/

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Beran, Ph.D.