Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní dovednosti vedení poradenské komunikace (VP_Mod8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VP_Mod8 - Základní dovednosti vedení poradenské komunikace, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posluchači prokáží dovednosti rozpoznat a využívat psychologické možnosti práce se sebou, s důrazem na význam sebereflexe a supervize nejen při poradenství, ale i při hledání osobních a profesních hranic. Naučí se propojovat teoretické poznatky s rovinou prožitkovou a využívat vlastní zkušenosti pro modelování možných řešení a práci s „problémem“.

Osnova

Způsob verbální a neverbální komunikace a jejich role při sociálním styku. Komunikační styly. Význam sociální percepce a percepčních chyb v komunikaci. Techniky aktivního naslouchání. Poskytování zpětné vazby- formulování konstruktivní kritiky, způsoby ocenění. Způsoby překlenování komunikačních bariér, komunikace ve stresu, komunikace s problémovými klienty. Spolupráce a komunikace s rodiči, ostatními členy pedagogického sboru. Vedení poradenského rozhovoru (aranžmá,, technika vedení poradenského rozhovoru, práce se zakázkou, nácvik poradenského rozhovoru)

Literatura

VYMĚTAL, Štěpán. Krizová komunikace a komunikace rizika. Praha: Grada publishing, 2009. 176 s. Psyché. ISBN 978-80-247-2510-9. info

Garant

Mgr. et Mgr. Jan Mareš, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jan Beran, Ph.D.Mgr. Michaela Širůčková, Ph.D.