Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Video (Vs8BP_VID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Vs8BP_VID - Video, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základy práce s pohyblivým obrazem. Student bude schopen rozlišit jednotlivá záznamová média (film, video, digitální video)a jejich charakteristiku.

Osnova

Kinematografie a její distrubuční variantyKolektivnost díla a autorský zákonTechnické minimum (videosystémy, televizní normy, digitální formáty)Základy tvorby (teoreticky i prakticky):Dramaturgie, literární přípravaNáplň práce režiséraSpecifika natáčení kamerouZvuk ve filmuStřih a jeho pravidlaAnimace a jiné trikyGrafické prvky v obrazePráce v editačních programech na PCAuthoring DVD včetně grafické podoby výsledného nosiče

Literatura

povinná literaturaLONG, Ben a Sonja SCHENK. Velká kniha digitálního videa. Translated by Magdalena Kolínová. Vyd. 1. Brno: CP Books, 2005. 478 s., [8. ISBN 80-251-0580-6. infodoporučená literaturaPŁAŻEWSKI, Jerzy. Filmová řeč : Język filmu (Orig.). Translated by Zdeněk Smejkal. 1. vyd. Praha: Orbis, 1967. 461 s., př. info

Požadavky

Úspěšné absolvování Základů fotografické tvorby stvrzené zápočtem. Ve výjmečných případech u toho, kdo neabsolvoval ZFT, prokázání fotografických znalostí u pohovoru.

Garant

prof. PaedDr. Radek Horáček, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jana Francová, Ph.D.MgA. Bc. Marta Kovářová, Ph.D.Mgr. Jiří Langer